Företagswebbhotell

- tänka på när du väljer webbhotell till företag

Om du är på jakt efter ett riktigt bra webbhotell till ditt företag bör du vara lite petigare än när du som privatperson väljer ut ett webbhotell. Anledningen till det är att det är mycket viktigt för ett företag att ha en snabb och stabil hemsida, för om den inte är det riskerar du att förlora många potentiella kunder. Du bör således vara extra noggrann när det gäller:

  • Webbhotellets prestanda.  Ett segt webbhotell gör din hemsida långsam. Om din hemsida laddas långsamt varje gång någon klickar sig runt på den kommer folk att tröttna och lämna den eftersom ingen gillar en seg hemsida.
  • Webbhotellets stabilitet. Ett instabilt webbhotell är ett webbhotell som ligger nere med jämna mellanrum, vilket gör att även din hemsida kommer att ligga nere. Om din hemsida till och från inte är tillgänglig för att ditt webbhotell är instabilt kommer du att missa många nya kunder.

Andra viktiga faktorer

Om du vill hitta marknadens bästa webbhotell för företag bör du emellertid titta på fler faktorer än bara stabilitet och prestanda. Du bör även titta på:

  • Hur bra supporten är. Supporten är extremt viktig om du har en företagshemsida, för om sidan strular måste du snabbt få ordning på den och det får du inte om supporten är långsam och okunnig.
  • hur stort utrymme och trafik du får. Hur mycket utrymme du behöver beror på hur tungt material du har på din företagshemsida, men i vanliga fall är det här ingen kritiskt faktor. Däremot är det viktigt att se till att du får en tillräckligt stor trafikmängd om du har många kunder.
  • Priset. Okej, vi på bastawebbhotell.com tycker egentligen inte att priset för ett webbhotell för företag är en avgörande faktor, men vill ändå nämna det. För vad spelar det för roll om du betalar 100 eller 200 kr för ett webbhotell som du ska ha din viktiga företagshemsida på?
  • Alternativ. Om du vill ha en blixtsnabb och nästan löjligt stabil hemsida kan du även titta på alternativ till våra bästa webbhotell för företag, det vill säga på VPS och dedikerad server.