Byta webbhotell

- så här byter du till ett annat webbhotell

Det är alltför många som behåller sitt gamla webbhotell bara för att de tror att det är svårt att byta. Och visst är det en viss process att byta webbhotell om man har flera hemsidor och domäner, men svårt är det faktiskt inte, i alla fall inte efter att du har läst vår guide om att byta webbhotell.

Så byter du webbhotell – steg för steg

1. Köp ett nytt webbhotell

Skaffa ett riktigt bra och prisvärt webbhotell, gärna något av de webbhotell vi listar här på bastawebbhotell.com eftersom vi bara listar marknadens bästa webbhotell.

2. Flytta över dina domäner

Kontakta dina gamla webbhotell och be dem skicka auktoriseringskoderna för dina domäner. Dessa koder använder du dig av på det nya webbhotellet. På de flesta webbhotell kan du knappa in koderna själv i kontrollpanelen. Om du inte riktig vet hur man gör brukar det finnas en guide på webbhotellet, annars är det bara fråga supporten.

3. Flytta över dina hemsidor

Flera webbhotell kan hjälpa dig med flytten av dina hemsidor, men du kan faktiskt fixa det helt själv. Skapa först och främst en databas för din hemsida som har samma användarnamn och lösenord som databasen på ditt gamla webbhotell. Flytta sedan över allt innehåll från din gamla databas via ftp (till exempel men hjälp av Filezilla) till din nya databas. Flytta gärna över innehållet till din dator först så att du har en backup om något går fel och ladda sedan upp innehållet på din nya databas. Radera sedan din gamla databas. Nu kommer din hemsida finnas på ditt nya webbhotell.

4. Säg upp ditt gamla webbhotell

När du ser att allt fungerar som det ska på ditt nya webbhotell och att dina hemsidor ligger uppe är det bara att säga upp ditt gamla webbhotell per omgående.

Svårare än så är det alltså inte att byta webbhotell. Vi på bastawebbhotell.com önskar dig lycka till!