Billigt eller dyrt webbhotell?

- billiga webbhotell vs dyra webbhotell

Kan det vara värt att skaffa ett dyrt webbhotell istället för ett billigt? Har ett dyrare webbhotell några fördelar som ett billigt webbhotell inte har och vice versa? Det här är relevanta frågor som många ställer sig när det är dags att skaffa ett webbhotell. Vi ska därför titta lite närmare på vad som skiljer ett dyrt och billigt webbhotell åt.

Dyrt webbhotell

Hög prestanda. Ett dyrt webbhotell har nästan alltid en hög prestanda som gör att dina hemsidor blir snabba. Det här är givetvis en stor fördel eftersom snabba hemsidor gör att dina besökare återkommer och att nya besökare stannar kvar. Om du har en långsam hemsida riskerar du att förlora många besökare även om de förövrigt gillar din hemsida.

Stabilt. Ett dyrt webbhotell drabbas mycket sällan av driftstörningar vilket gör att dina hemsidor i stort sett alltid kommer att vara tillgängliga. Det här är mycket viktigt om du vill ha många besökare eftersom ingen kan nå din hemsida när den är nere.

Snabb support. Supporten brukar ge snabbare svar på ett dyrt webbhotell än på ett billigt webbhotell eftersom de hostingföretag som erbjuder billiga webbhotell brukar ha massor av kunder och många av dessa kunder behöver support. Däremot behöver supporten nödvändigtvis inte vara bättre på ett dyrt webbhotell.

Billigt webbhotell

Idag finns det många billiga webbhotell som också är stabila och som har en bra prestanda. Dessa webbhotell har pressat sina priser utan att tumma på kvaliteten på grund av den hårda konkurrensen, men det är fortfarande så att ett dyrare webbhotell i regel har en något högre prestanda och är något stabilare. Ett billigt webbhotell har emellertid andra fördelar.

Stort utrymme och hög trafikmängd. Många billiga webbhotell ger dig ett mycket stort diskutrymme och en hög trafikmängd. Idag kan du köpa ett webbhotell för långt under hundralappen som ger dig ett utrymme på flera hundra Gigabyte och en trafikmängd på flera tusen Gigabyte. Det här innebär att du knappast kommer att få några problem med utrymme och trafikmängd även om du expanderar stort.

Billigt. Ett billigt webbhotell har naturligtvis en liten prislapp och det är ju en ganska stor fördel för dig som inte vill slänga ut alltför mycket pengar på ditt webbhotell.

Slutsats

För de allra flesta räcker det med ett billigt webbhotell oavsett om du har en hobbysajt, en företagshemsida eller om du tjänar pengar på sina hemsidor. Det finns många billiga webbhotell som sällan drabbas av driftstörningar och som har en klart godkänd prestanda. Dessutom kan du få ett riktigt stort utrymme och en hög trafikmängd på ett antal billiga webbhotell vilket är bra för dig som har många eller utrymmeskrävande hemsidor.

Om stabilitet och prestanda är det allra viktigaste för dig och du inte behöver ett jättestort utrymme kan det vara bra att skaffa med ett dyrt webbhotell. Om du har riktigt höga krav på prestanda och stabilitet är det nästan frågan om en inte en VPS eller en dedikerad server är ett bättre alternativ för dig.